Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Десетки служители от украинските спасителни служби се опитваха да извадят хора изпод отломките, след като руска ракетна атака порази жилищни сгради в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. Петнадесет души са загинали и се смята, че повече от 20 все още са в капан под развалините.

Oще по темата
Ракетният удар в събота вечерта разруши три сгради в квартал на град Часов Яр в Донецка област, в който живеят предимно хора, работещи в намиращи се наблизо заводи. Спасители успяха да разчистят достатъчно отломки и бетон и спасиха мъж, прекарал в капан почти 24 часа. По информация от украинските спасителни служби с това общият брой на извадените изпод развалините става шестима души. Те са успели да установят контакт с други трима оцелели, хванати в капан под разрушените сгради.

По оценка на Павло Кириленко, областният управител на Донецка област, около 24 души все още са блокирани под отломките, включително 9-годишно дете. Кириленко каза, че градът е бил поразен от ракети, изстреляни от установки "Ураган". Заместник-ръководителят на местните спасителни служби обаче заяви пред АП, че сградите са били поразени от четири снаряда и вероятно става думи за ракети "Искандер". Часов Яр се намира на около 20 километра югоизточно от град Краматорск, за който се предполага, че е основна цел на руското настъпление.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

До: антисоросоид

преди 1 година

Не ходете на масови мероприятия на "възраждане" и сериозно ще намалите вероятността да се заразите от маймунска шарка! Не общувайте с членове на "възраждане" защото те се сношават с руснаците които от своя страна са в много близки интимни отношения с представителите на фауната, хихихи! Руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. също така русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 г. русия декриминализира и инцеста през 1922 г.

25

До : антисоросоид

преди 1 година

Руската империя декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 г. русия декриминализира и инцеста през 1922 г. Руснаците като са толкова "морални" защо търпят това? Защото грехът им харесва! Руски лицемери плюете САЩ и ЕС че били "грешни" а пък не виждате че сами вие цели сте изтъкани от грехове! Тръгнали да вадят сламката от очите на другите а пък не виждат гредата в своето око!

24

До: антисоросоид

преди 1 година

Всички руски зооф _ ли са срещу САЩ, ЕС и Украйна защото там зооф _ лията е престъпление, а в русия е легална, хихихи! Затова руските перв _ рзници и техните слуги русофили подкрепят фашисткият кремълски режим, осигуряващ им зооф _ лски комфорт, лично от дегенерата Путин дето целува момченцата по коремчетата, хихихи!

fallback