Снимка: БГНЕС

НАТО е продукт на Студената война и е средство на САЩ за поддържане на хегемонията им в света и за контролиране на Европа. Алиансът вече не съответства развитието на епохата. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Уан Уънбин във връзка със срещата на върха на НАТО.

"НАТО твърди, че е отбранителна организация, но води войни срещу суверенни държави, причинявайки смъртта на много цивилни и разселването на десетки милиони хора. През последните години НАТО се опита да предизвиква конфронтация в Азиатско-тихоокеанския район и този ход е много опасен и със сигурност ще предизвика повишаване на вниманието и твърдо противопоставяне от местните държави и международната общност", посочи той, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Китай винаги е бил строител на световния мир, допринася за глобалното развитие и е защитник на международния ред. Страната ще продължи неотклонно да следва пътя на мирното развитие, заяви говорителят, цитиран от радио "Китай", като подчерта, че НАТО вече "внесе хаос в Европа и трябва да спре да се бърка в Азиатско-тихоокеанския регион и останалите части на света".

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 месец

"Китай винаги е бил строител на световния мир, допринася за глобалното развитие и е защитник на международния ред." - жълтурко, това го кажи на тибетските монаси и на жителите на Тайван.

43

NATO

преди 1 месец

Е най-правилната организация за задушаване на разпищовили се джуджета.

42

37 е?

преди 1 месец

Колониалната инвазия на Ирак и най-грозните лъжи на машината за лъжи, която разпространи и оправда тези актове на варварство, завинаги ще останат сред най-големите и непростими престъпления срещу човечеството. Хосе Луис Родригес Сапатеро, министър-председател на Испания