Снимка: архив, БГНЕС

Ситуацията в източната част на Луганска област се влошава, заяви в среднощното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Още по темата
По думите му руската армия продължава своето настъпление и е успяла да отблъсне голяма част от украинските сили, които до този момент са владеели ключови позиции.

Москва е превзела още няколко села в района на Лисичанск и Северодонецк. Съобщава се за продължаващ масиран обстрел от страна на руските части, предаде БНТ.

На този фон от ООН предупреждават, че все повече са тревожните данни за случващото се в Украйна, които биха могли да сочат, че там се извършва геноцид.

„Отправят се сериозни обвинения, включително такива, че има данни за предполагаемо извършване на военни престъпления и геноцид. Дали това е така, може да бъде доказано единствено от компетентните органи. Моята служба не прави разследвания на конкретни случаи - в миналото или настоящето. Нуждаем се от подробно разследване, за да можем да заявим с категоричност, че са извършени геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления“, каза Алис Ндериту, съветник на ООН по въпросите за превенция на геноцида.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase