Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че изходът от битката за Северодонецк вероятно ще предопредели изхода на войната в източната част на страната.

Oще по темата
Украинските сили са загубили отвоюваните позиции в Северодонецк и са изтласкани в покрайнините на индустриалния град, който в по-голямата си част отново е под руски контрол.

Съседният град Лисичанск е подлаган на тежък руски обстрел.

Според Киев на места руското превъзходство във въоръжението при Северодонецк е десетократно.

Междувременно от ООН предупреждават, че последствията от войната в Украйна засягат 1,6 млрд. души.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че населението на целия свят е заплашено от безпрецедентна вълна от глад, социален и икономически хаос.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Че

преди 1 година

"Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че населението на целия свят е заплашено от безпрецедентна вълна от глад, социален и икономически хаос." ПАК СЕ ЛЪЖЕМ НЕЩО МНОГО НА ШИРОКО. ИЗКАЗВАНЕ ОТ ВЧЕРА НА КОНГРЕСА НА ЗЪРНО-ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА РУСИЯ - ЗЪРНО ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ, НО ПЛАЩАНЕТО В РУБЛИ ИМА ГО И В YOU TUBE.

51

Анонимен

преди 1 година

Един вид запада предупреждава ако победи Русия изкуствено ще наложим продоволствен недостиг а ще обвиним Русия. А родните евроатлантици пак ръкопляскат без дори да помислят.

50

Ясно е!

преди 1 година

"Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че населението на целия свят е заплашено от безпрецедентна вълна от глад, социален и икономически хаос."--- Това е защото санкциите работят. Ако се премахнат, такова "победи" срещу Русия няма да има.

fallback