Снимка: архив, БГНЕС

На руската армия са поставени няколко нови задачи, поради което войната в Украйна, която в Русия наричат специална операция, ще продължи минимум още половин година – това каза руският експерт Владислав Шуригин пред вестник „Известия“.

Още по темата
В момента руските военни трябвало да завършат настъплението в Донбас, което вече приближавало към края си. Руските войници щели да приключат операцията в Авдеевка и Пески, а след това да нанесат заключителен удар по Славянск и Краматорск.

„Боевете за тези градове ще бъдат заключителните на този етап. По мое мнение за това ще са необходими от месец до месец и половина“, каза Шуригин.

След това ръководството щяло да нареди да бъде извършено допълнително настъпление за създаване на коридор към Приднестровието, смята руският аналитик. Това според прогнозата му ще изисква три месеца.

След това руската армия щяла да се заеме с „освобождаването“ на Запорожие, Харков и Днепропетровск. Шуригин смята, че това ще се случи за минимум четири месеца.

Шуригин каза още, че с това задачите може и да не приключат – всичко щяло да зависи от успехите на руската армия, която по думите му украинските въоръжени сили не могат да спрат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase