Снимка: БГНЕС
fallback

Руските самолети продължават да хвърлят бомби върху стоманодобивния завод "Азовстал", където са укрити последните украински защитници на града, каза заместник-командир на полка "Азов".

"Използва се корабна артилерия и оръдия, танкове стрелят, пехота се опитва да щурмува големия индустриален район в центъра на Мариупол", каза Святослав Паламар във видеообръщение в неделя, публикувано в акаунта на Azov в Telegram.

Той подчерта, че руснаците не са спрели дори за големия православен християнски празник Великден.

Паламар също благодари на всички, които се опитват да евакуират цивилни, хванати в капан в подземни бункери или са водили преговори за изтеглянето на украинските бойци от обсадения южен град, съобщава БГНЕС.

Докато много украинци в цялата страна празнуваха Великден, в Мариупол „врагът хвърля бомби върху главите на невинни деца“, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

баце

преди 2 години

Да се предават и да го съдят като криминални престъпници или да *** като ***. Имат избор. Натовските военни съветници и тактици дето са съветвали "Азовските престъпници" да се крият зад жени и деца, както и да убиват граждани - на тия майка им жална.

85

ЧичеМитко пие всичко

преди 2 години

Тези от Азов са много добри бойци, а от руснаците нищо не става. Защо тогава продължават да се крият в мазите под завода, а не излезнат навън да разприбият руснаците и да ги победят? Мислех, че са безстрашни и че няма да отстъпят и метър от Украйна.

84

КРАС

преди 2 години

МИЛИЯТ ЯЗОВЕЦ. Да го оревеш *** мръсен. А когато палехте и горяхте живи българите в Одеса, тогава бяхте ВЕЛИКИ!! Айде сега в пъклото адови изчадия.

fallback