Снимка: БГНЕС

Китайският творец концептуалист Ай Уейуей заяви, че Китай наблюдава внимателно войната в Украйна и извлича поуки за бъдещите си планове относно Тайван. "Нашествието в Украйна е прелюдия и упражнение за това, което Китай ще направи в Тайван", е казал Ай за италианския вестник "Кориере дела сера" в публикувано днес интервю, цитирано от ДПА.

Още по темата
"Нашествието в Украйна е прелюдия и упражнение за това, което Китай ще направи в Тайван", е казал Ай за италианския вестник "Кориере дела сера" в публикувано днес интервю.

По думите на 64-годишния творец развитието на събитията около войната ще помогнат на Пекин да обмисли различни варианти и реакции на международната общност, ако нападне Тайван. Той критикува НАТО, че е безсилна срещу руската агресия и да спре войната, като всъщност е била "катализатор" за нея, предаде БТА.

Ай Уейуей смята, че Русия успява в опитите си да завладее Източна Украйна. Според него санкциите са безполезни, защото Китай, Индия и други държави са заявили, че нямат интерес да бойкотират Русия.

Коментари Напиши коментар

13

Паню Баирски

преди 2 месеца

Китай и Индия са най - големите *** и двуличници - ако се наложи, американците ще ги размажат като ***!

12

Готин

преди 2 месеца

Не се страхувайте от Русия, страхувайте се от Китай! Пра внуците ви ще са жълтеникави *** и няма да са чували за ЕС, САЩ и Русия. Другата част от населението ни пък, ще са *** индийци. (Това ми каза Нострадамус)

11

Анонимен

преди 2 месеца

За целта Китай приготвя 3 милиона армия. Ще ударят без предупреждение.