Снимка: архив, БГНЕС

Държавният департамент на САЩ е одобрил евентуалната продажба на техника и предоставяне на обучение на Тайван в подкрепа на използваната от самоуправляващия се остров система за противовъздушна отбрана "Пейтриът", съобщи Пентагонът, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Пакетът на стойност 95 милиона долара ще включва обучение, планиране, използване и поддръжка на системата "Пейтриът" и свързана с нея техника.

Агенцията на Пентагона за сътрудничество в сферата на сигурността уведоми вчера Конгреса на САЩ за възможна сделка. Въпреки одобрението на Държавния департамент това не означава, че преговорите са приключили или има подписан договор, отбелязва Ройтерс.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

31

Xcvррффф

преди 2 месеца

Не се бой , народе , нас ни пази съветско полуработещо С-300 от 80- те и едни дори по-антични продънени мигове, че братушките на Фърчилото на БКП да ги прихванат за секунди и направят на сол... а нас ни пази синьото небе от путинските орди...

30

Анонимен

преди 2 месеца

сащ излъга тайланциите и си продава оръжието браво сащ умеят да търгуват с насила-като има такива продажни политици сащ винаги успява ако не ги накарва с насила по демонратичен път както накара бг да дават небесният коридор да бомби югославия исплаши бг че случаи но може да падне бомба в козлодуй и бг даде им коридор

29

Анонимен

преди 2 месеца

САЩ се опитват да Пикат срещу Китай, но от урината си ще станат жълти