Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинските контраатаки и логистичните проблеми на руската армия възпрепятстват движението ѝ, твърдят британски военни експерти.

Oще по темата
Според Пентагона движението на руските части в много райони на Украйна е "замразено", предаде БНТ.

Обстрелът на Харков продължава, но градът успява да отблъсне нападението. Критична е ситуацията в Мариупол след обстрела на театъра. Има оцелели, но входът на сградата е затрупан и до тях трудно стигат спасители.

Според местните власти в театъра е имало между 1000 и 1 200 души.

Русия заяви, че няма да предложи хуманитарна резолюция за гласуване в ООН в петък, както беше планирала, и обвини САЩ, че оказват натиск върху други държави-членки да не я подкрепят.

В поредното си обръщение Володимир Зеленски благодари на Германия и САЩ за подкрепата и се обърна към майките на руските военни. По думите му руските власти им казват, че децата им са загинали, а те са живи, но са в плен. За пореден път подкрепа за Украйна изрази и президентът на САЩ Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

do iuberales

преди 2 години

До юбералес: Nemcite sa gola voda v ulichni boeve i v blizak boi, obshto kazano, a dali sa se straxuvali e drug vapros. Spored rodnina na moi poznat ungarec, voiuval na izto4nia front, nemcite sa se 4ustvali sravnitelno spokoino atakuvaiki ot dale4 i sa se "posirali" ot strax pri sluxovete za predstoiashto mele sas savetckata armia.

76

Анонимен

преди 2 години

Този ненормалник, още в КГБ се е научил да лъже и блъфира и заплашва, но никога не е бил на фронт и нищо не разбира от военна тактика и стратегия

75

Само един въпрос

преди 2 години

А дали Русия иска да си тръгва от Украйна? Щото Сащ доста години "присъстваха" в разни държави. Дори да капитулират украинците и да им завземат всички градове, ще искат ли руснаците веднага да се върнат обратно? Аз си мисля, че въобще не бързат да ходят никъде, нито напред, нито назад. Те си укрепяват буфера, между Украйна и Русия, за сметка на Украйна, което почнаха да правят още преди години. Тая стратегия я има от векове, даже българската държава я е прилагала.

fallback