Снимка: БГНЕС
fallback

Върховният комисариат на ООН за правата на човека каза днес, че най-малко 816 цивилни са загинали, а 1333 са били ранени в Украйна до 17 март, предаде Ройтерс.

Повечето жертви са причинени от експлозивни оръжия като артилерия и реактивни системи за залпов огън, а също ракетни и въздушни удари, заяви върховният комисариат.

Предполага се, че реалният брой на убитите и ранените е доста по-висок, тъй като комисариатът, който има голям екип от наблюдатели в Украйна, още не е имал възможност да провери съобщенията за жертви от тежко засегнати от конфликта градове като Мариупол, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Утре в 10:30 на протест против войната! Нека не разрешаваме на байдън да заличи милиони!

14

Анонимен

преди 2 години

До 8: данните са от ООН, които изискват информация която в момента не е достъпна. Сега хора ги заравят в масови гробища, по градини, или остават непогребани. Когато летят ракети не може да събереш умрелите. Но жестокостта показана от окупционните руССки сили показва че има огромно количество цивилни жертви. ПС. Още повече че в коментарите в Днес някои хора подклаждат да има повече цивилни жертви.

13

факт

преди 2 години

тука милиони умряха от мизерия за 30 години!

fallback