Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Почти всяка секунда едно дете в Украйна става бежанец, заяви Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), предаде Франс прес.

През периода от началото на руското нахлуване в Украйна около 1,4 милиона деца са били принудени да напуснат родината си.

Oще по темата
Това означава близо 55 на минута или "практически по едно дете на секунда", заяви Джеймс Елдър, говорител на УНИЦЕФ на пресконференция на ООН в Женева.

Според Върховния комисариат на ООН за бежанците общият брой на хората, напуснали Украйна от началото на нахлуването, е 2,95 милиона.

Според Международната организация по миграция бежанците от Украйна са вече над 3 милиона, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Абе не ревахте за либийските, иракските, сирийските и афганските деца. Русия напада съседна държава въоръжавана, обучавана и насъсвана от САЩ. А не защитава "жизнените"си интереси на хиляди мили от границата си. Още повече след 2008 Русия да е била агресивна към Грузия? Факт!

18

Отговорът е ясен

преди 2 години

Днес е 20-я ден от воината. Задачата: по едно дете на секунда се получава 20 дена по 24 часа по 60 минути по 60 секунди е = 1 728 000 деца напуснали Украина само за дните на войната. Със всяко дете поне 2-3 майка, леля баба . . . означава че Украина за 20 дена е напусната от 5 184 000 украинци. И друго означава че 1 728 000 бащи на децата не са се явили във военните комендатства като доброволци. . . и на такива да им се помага, такива дето лъжат, грабят, крадът и убиват

17

Анонимен

преди 2 години

ЗАПАДНА ПРОПАГАНДА! ПРЕСТАВЯТЕ ЛИ СИ, ИГРАЯТ СИ С НЕРВИТЕ НА ХОРАТА И НАЙ-ЛЕСНО Е С ДЕЦАТА. СМЯХ В ЗАЛАТА.

fallback