Снимка: БГНЕС

Началникът на полицията в Киев Андрей Небитов съобщи, че руските военни са убили американския журналист и документалист Брент Рено.

51-годишният Рено е убит в градче, недалеч от украинската столица Киев.

Небитов публикува снимка в Туитър с тялото на разстреляния бивш кореспондент на "Ню Йорк Таймс", съобщава БГНЕС.

Брент Рено е носител на известни награди "Пийбоди" и "Дюпон". Заедно с брат си са продуцирали известни телевизионни програми.

"Ню Йорк Таймс" съобщи, че журналистът е работил дълги години за изданието, но към днешна дата не е работил за тях. Първоначалната информацията, че той е кореспондент на вестника е подадена, защото той е носил стари документи в себе си.

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова също потвърди за убийството на журналиста, макар да отказа да назове името му.

"Днес при блокада в Киев е намерено тялото на журналист от САЩ, убит от руски агресор. Знам името и фамилията му, но няма да ги кажа. Този човек е работил за "Ню Йорк Таймс". Руски бандити го убиха в Ирпин. Убит брутално - прострелян в главата. Обръщам се към международните партньори - имате ли на калкулатора броя на жертвите, които броим? Поемете собствения си риск. Поемете отговорност за себе си. Ще е невъзможно да седите отстрани.", написа  Венедиктова в пост в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase