Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Сателитни снимки показват, че големият руски конвой, който от миналата седмица беше заседнал до украинската столица, изглежда се е разпръснал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Oще по темата
Сателитните изображения на частната американска компания „Максар текнолъджис“ показват конвоя от превозни средства, танкове и артилерия, дълъг 65 километра. Както изглежда, той се е разделил на части и е предислоциран. Бронирани коли от конвоя са забелязани да маневрират в градчета близо до летище „Антонов“ северно от Киев. Някои от превозните средства са се преместили в гористи райони, съобщи „Максар“.

Конвоят беше струпан до столицата в началото на миналата седмица, но настъплението му изглежда беше спряно на фона на съобщения за недостиг на храна и гориво.

Американски представители казаха, че украинските войски са обстрелвали конвоя с противотанкови ракети.

Снимките показват също, че части от конвоя са се придвижили още по на север близо до Лубянка, като артилерийски гаубици са били изтеглени на огневи позиции в близост.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Юда

преди 2 години

При ракетите е малко като при колите-много важно е и задкормилното устройство:))

90

Юда

преди 2 години

Бе как бе толкоз точни и прицизни че падат не взривени по къщите на хората и по всякакъв вид цивилни сгради, болници и т. н. 9М72 искандер е квазибалистична ракета с обсег от 40 до 500 км. и бойна глава до750 кг. др легенди ги гледай по филмите.

89

Юда

преди 2 години

До Боби114. Боби виждам че доста филми и то американски си гледал, но войната сега не е филм а реалност, а и в Украйна за сега БЛЕК ХОУК няма. и слава Богу защото иначе вероятно последният руски,, освободител,, ще пристигне на колело веейки белия байрак на ПЛ граница. Но да спрем до тук. Хубава война няма.

fallback