Кадър: БНТ
fallback

Президентът Володимир Зеленски призова над Украйна да бъде наложена забранена за полети зона, за да бъдат спрени руските самолети.

Oще по темата
Зеленски даде интервю за Ройтерс и Си Ен Ен в строго охранявания правителствен комплекс.

„Относно затварянето на небето над Украйна, това би ни помогнало. Не става дума за въвличане на НАТО във война. Честно казано, всички отдавна са въвлечени във война и то не от Украйна, а от Русия. В ход е пълномащабна война. Ние сме за диалог, но трябва поне да спре бомбардирането на хора. Просто спрете бомбардировките и и седнете на масата за преговори", заяви украинският президент.

"Ако партньорите ни не са готови да приемат Украйна в НАТО - защото Русия не иска Украйна да бъде в НАТО, трябва да се изработят гаранции за сигурността на Украйна. Това означава да имаме териториална цялост, да са защитени границите ни, да имаме специални отношения с всички наши съседи, да сме в безопасност и това да се гарантира юридически“, каза Зеленски, цитиран от БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 години

Ми то вече има "забранена за полети зона", над цяла окраина... Какво искаш още или си мислиш, че си в цирка, под шапитото? Ми не си! Отдавна си в някой бункер, като минимум в Полша!

40

филип ейджи

преди 2 години

предай се и спаси народа си!!!

39

анонимен

преди 2 години

До У бре НИЩО. РУСИЯ ЗНАЕ КАК ДА СЕ СПРАВИ. А ЗЕЛЕНСКИ МУ Е ВРЕМЕ ДА ОТЛЕТИ ЗА САЩ ЩОТО НИЩО ДОБРО НЕ ГО ЧАКА.

fallback