Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей каза, че войната в Украйна трябва да спре и обвини за кризата САЩ, които нарече „мафиотски режим“, предаде Ройтерс.

Хаменей каза също, че корените на конфликта трябва да бъдат разбрани.

Oще по темата
Аятолахът отправи остри критики към Вашингтон и западните страни в момент, в който преговорите във Виена между Иран и водещи световни сили за съживяване на ядреното споразумение от 2015 г. достигнаха до критичен етап.

В понеделник Иран заяви, че усилията за съживяване на споразумението могат да имат успех само ако САЩ удовлетворят останалите искания на Техеран, след като преговорите навлязоха в етап, който един ирански дипломат нарече „сега или никога“.

„САЩ са режим, който живее благодарение на кризи…, за мен Украйна е жертва на кризите, подготвени от Съединените щати“, каза още Хаменей.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Евгени

преди 2 години

Определено мога да кажа че зад всичко това стоят САЩ.Честно казано В.Путин проявява огромен компромис.Защото всъщност може да реши всичко за няколко часа.А ЕС няма да кажа че са дупе давци.И много много лъжи говорятНа 3 март благодаря ти росия от името Българско.

75

Koko

преди 2 години

Ami.......??????

74

Росен

преди 2 години

Аааа не грешиш пичКогато САЩ нападат някой това не е агресия, те просто си искат тяхното....още от 1949 грабят каквото могат

fallback