fallback

 

Източник: Reuters

Повишаването на цените на зърното, месото и захарта предизвика спешно събиране на Организацията по прехрана и земеделие на ООН. Трябва да се намерят мерки на световно ниво, които да гарантират, че няма да се повтори продоволствената криза от 2007-2008 година.

Тогава поскъпването на храните предизвика гладни бунтове в 30 държави, а през 2009-а броят на хората, които страдат от недохранване в света, достигна 1 милиард за първи път, откакто се води статистика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

nas

преди 13 години

Ае да ви кажа това Майте са го предсказали ама, според мен незабавно трябва да се спре така нареченото ALL INCLUSIVE по курортите ,заради него тонове храна в цял свят отиват на сметещето, заради лакомиятя на богаташите това е един от вариантите да няма изкуствено изтребление на човека.

40

Анонимен

преди 13 години

да хваща мотика номер 13 и на нивата,сам да се изхранва,както едно времевсикнали само да им дават наготово храна,сякаш тука в България някой ни помага,всеки оцелява сам за себе си

39

до рамбо 26

преди 13 години

само ще ти кажа,че броя на вирусите и болестите за последните 100 години са се увеличили около 150 пъти !!!когато хората стават много и вирусите стават много,природата си има механизми да се подържа.Всички тея болести - спин,рак запитай се от кога са ? От скоро са. Допреди 50 години никой не ги е чувал. Един куп грипове - свински,птичи,кози...и ще се увеличават.Доказано е! В природата има баланс.

fallback