Снимка: БГНЕС

Денят започва с минимални температури в страната от 17 до 22 градуса, по морето - до 21 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните райони ще се развиват купести облаци, ще превали и прегърми, с условия за гръмотевични бури в Централна Дунавска равнина. Ще духа слаб вятър от север със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в страната ще са от 31 до 38 градуса, в Сандански - до 38, а по Черноморието - до 27-29 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево, следобед облачността над страната ще бъде разкъсана. Валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат до 26-28 градуса. Ще духа до умерен вятър от североизток със скорост до 10 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 24-25 градуса. Вълнение по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,2 метра, по южното - с височина на вълните до 2 метра.

Над  планините ще има купеста облачност, следобед в Рила и Пирин ще има валежи с гръмотевици. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде до умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури, над 2500 метра височина, ще бъдат около 14 градуса, а на 1500 метра  - от 22 градуса.

В сряда се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици в западните и в централните райони от страната. В четвъртък и в петък важите в Западна България ще бъдат често явление, със значителни количества до 30 литра на квадратен метър, на изток ще има повече слънце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase