Снимка: БГНЕС

Денят ще започне с минимални температури от 14 до 19 градуса. Преди обед над западните и източните части от страната ще има облачност до слънчево време в централните райони. Следобед облачността от запад ще се увеличава, а в Източна България ще намалява.

Ще превалява и прегърмява в западни райони, с условия за гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч.

Максималните температурите ще са от 21 до 28 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието преди обед облачността ще бъде разкъсана, валежите на юг от Бургас постепенно ще спират. Следобед облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде от североизток до умерен със скорост до 25 километра в час.

Максималните температури на въздуха ще бъдат от 22 до 24 градуса. Морската вода е с температура от 20 градуса по северното крайбрежие, до 22 градуса по южното.

Мощни купести облаци ще се развиват у нас - главно в Западна България. В сряда интензивни ще бъдат валежите в Западна и Южна България. В четвъртък ще има повече слънце и превалявания в планинските райони. От петък започва нов валежен период, който ще обхване събота и неделя.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase