Снимка: FOX 5 DC, Х

Хеликоптер се разби в радиокула в Хюстън, щата Тексас. От сблъсъка е избухнала експлозия, която е чута в пожарна станция на по-малко от половин миля от мястото, каза кметът на Хюстън Джон Уитмиър по време на пресконференция късно през нощта.

Разбилият се хеликоптер Robinson R44 е частен, на борда му е имало четирима души, съобщава шефът на полицията в Хюстън. Той потвърди, че всички са загинали, съобщава CNN.

Хеликоптерът е излетял от летище “Елингтън”, което е на около 17 мили южно от мястото на катастрофата, но дестинацията му не е ясна, каза кметът.

Видео на свидетел показва как пожарникарите призовават зяпачите да разчистят района, където е горял огън, и ги предупреждават за близкия резервоар за газ.

Намираща се наблизо охранителна камера е заснела момента на катастрофата. От кадрите, разпространени в социалната мрежа Х, се вижда как  хеликоптерът лети към кулата, разбива се в нея и следва голяма експлозия.

Снимки, споделени от противопожарната служба, показват обезобразената кула, наклонена върху мръсна поляна зад редица домове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase