Снимка: ЕПА/БГНЕС

Губернаторът на Минесота Тим Уолц стана обект на подигравки в социалните медии, след като беше заснет на видео как се мъчи да зареди пушката си по време на лов на фазани.

“Тим Уолц твърдеше, че е носил “бойни оръжия в битка“, но не може да зареди пушка?”, “Този човек е повече от слаб”, “Трябва да гледате това“, “Той е за пръв път тук”, и “Изглежда като човек, който никога не е държал пушка”, са само част от коментарите в Х, съобщава Fox News.

Кандидатът за вицепрезидентът на Камала Харис се включи в деня на откриването на сезона за лов на фазани в Минесота. Уолц покани членове на пресата да документират събитието.

“Шоуто” обаче определено го прави кандидатът за вицепрезидент Уолц, който се “бореше” да зареди пушката си. Опитите му за лов обаче станаха обект на много иронични коментари, още повече, че самият Уолт няколко пъти е казвал, че е военен и е бил на мисии.

“Тим Уолц изглежда толкова добър да зарежда пушка, колкото и Камала, отговаряйки на основни въпроси“, каза консервативният коментатор Бък Секстън в отговор на видеото.

Кампанията на Камала Харис се фокусира до голяма степен на корените на Тим Уолц от Средния Запад в опит да се хареса на гласоподавателите в този район. Като губернаторът на Минесота на Уолт често му се случва рекламира статута си на собственик на оръжие и историята му като ловец, но едновременно с това призовава за "здрав разум" при законодателство за оръжията.

“Ловните умения” бяха поставени под въпрос след тричасовия лов, за който CBS News съобщи, че губернаторът на Минесота не е произвел нито един изстрел.

“Тим Уолц твърди, че е ловец на птици цял живот, но това ясно доказва, че той няма представа как да зарежда полуавтоматична пушка“, каза коментаторът Джон Кардило.

Видеото дори предизвика сравнения с класическия герой на Looney Tunes Елмър Фъд, който често се бореше със собствената си пушка в преследването на Бъгс Бъни.

От администрацията на кампанията на Харис за момента не са направили коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase