Снимка: Pixabay/OurWhiskyFoundation

Над три четвърти от обичащите алкохол жители на Ню Йорк признаха, че са преживели "финансов махмурлук" или ужасяващото усещане, че една нощ на пиене е оставила банковата им сметка разбита, според ново проучване.

От анкетираните 318 жители на Готам, половината са признали, че са били предпазливи, като не са определили бюджет за пияна нощ навън, според проучването на Casino.org.

66% от респондентите казват, че избягват да оценяват удара върху банковия си баланс между вечерните празненства. Но това трае до следващата сутрин, когато  91% от хората казват, че се събуждат с чувство на безпокойство колко пари са изсипали предната вечер.

Купонясващите в Голямата ябълка чакат средно повече от два пълни дни, за да проверят банковата си сметка и да оценят щетите от покупките си, подхранвани от алкохол, изненадващо разкри проучването.

Основният виновник за нощните разходки сред нюйоркчани е храната, като почти 50% от анкетираните признават, че харчат твърде много за хапване, след като се напият.  На второ място, 34%, казват, че съжаляват, че са похарчили толкова много пари за напитки.

Близо 3% от респондентите признават, че са били твърде пияни, за да си спомнят какво са купили по време на нощно излизане и не са си направили труда да го разберат по-късно.

В национален мащаб 75% от 3000 респонденти в Америка поне веднъж са изпитвали финансов махмурлук.

Харченето на около 250 долара за една нощ е достатъчно, за да накара средния нюйоркчанин да се почувства финансово разбит на фона на физическия си махмурлук, установява проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase