Снимка: БГНЕС

Пътници от полет на Delta Air Lines се възстановяват след проблем с херметизацията по време на полет от американските градове Солт Лейк Сити - в щата Юта, до Портланд – в Орегон.

Докато самолетът е бил във въздуха, някои от пътниците са получили кръвоизливи от носовете и ушите си, посочва Си Ен Ен.

"Искрено се извиняваме на нашите клиенти за опита им с полет 1203 на 15 септември", се казва в изявление на говорител на авиокомпанията.

"Екипажът следваше процедурите, за да се върне в Солт Лейк Сити, където наши екипи посрещнаха пътниците и им оказаха помощ", посочва още той.

Хората са били прехвърлени в друг самолет, пише bTV.

Техниците на Delta Air Lines са отстранили проблема с херметизацията на самолета и той е бил върнат в експлоатация на следващия ден.

Джейси Пюрсър споделя, че се е чувствала така сякаш някой е намушкал ухото ѝ.

"Чух, че излиза въздух, а след това нещо като бълбукане. Звукът беше в дясното ми ухо, когато го докоснах, от него излизаше кръв" посочва жената.

Тя била на работно пътуване със свои колеги. Казва, че и те, както и други пътници, също са имали подобни проблеми.

"Ушите ни започнаха да болят много. Всички около нас се хващаха за ушите си, а те започваха да кървят. Носовете им също", казва Джейси.

"Не отне много време на пътниците да забележат, че нещо не е наред в полета", казва Карин Алън.

"Погледнах към съпруга си и той държеше двете си ръце на ушите си, приведен надолу. Погледнах и ред зад мен. От другата страна на пътеката имаше един господин със силен кръвоизлив от носа, а хората около него се опитваха да му помогнат", разказва още тя.

Не се съобщава за сериозни наранявания, но медицинският персонал е идентифицирал 10 души, които са се нуждаели от преглед или лечение след полета.

Федералната авиационна администрация заявява, че ще разследва случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase