Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Дългогодишен служител на ЦРУ, който е дрогирал, снимал и сексуално насилвал повече от две дузини жени по време на командировки по целия свят, беше осъден на 30 години затвор след емоционално изслушване, на което жертвите описаха, че са били измамени от мъж, който изглеждал мил, образован и част от агенция, "която трябва да защитава света от злото“, предаде Асошиейтед прес.

Брайън Джефри Реймънд, с посивяла брада и оранжев затворнически комбинезон, седеше унило, докато изслушваше наказанието си за едно от най-тежките нарушения в историята на ЦРУ. То беше описано в собствената му библиотека с над 500 снимки, на които се вижда как в някои случаи той опипва голите си жертви в безсъзнание.

"Спокойно можем да кажем, че той е сексуален хищник“, заяви американският висш съдия Колин Колар-Котели, налагайки пълната присъда, която прокуратурата поиска. "Ще разполагате с време, за да помислите върху това“.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

До 10

преди 7 часа

От федералната администрация споделят, че много от записите покзават как Реймънд пипа и си играе с телата на жертвите докато те са в безсъзнание или в невъзможност да дадат съгласие, включително в Мексико Сити и в района на Вашингтон. Тази дейност на Реймънд е продължила години наред като той е носил със себе си своята колекция от малтретирани жени в различни държави. Арестуван е в Сан Диего през 2020 г. и е държан без право на гаранция в затвор във Вашингтон.

18

До 10

преди 7 часа

На следващия ден той се е върнал с САЩ, където през периода на коронавирусната пандемия се е карантинирал във Вирджиния и е напуснал ЦРУ. Междувременно агенти на Държавния Департамент са се сдобили със заповед да претърсят неговите телефони. Прокурори твърдят, че в крайна сметка агентите са намерили повече от 500 изображения с неприлично съдържание от устройствата му и от акаунти от снимки и 25 видеоклипа с жени, много от които са предадени на съда като доказателства.

17

До 10

преди 8 часа

Разкриването му е започнало през май 2020 г.в Мексико Сити. Местната полиция е реагирала на обаждания за гола жена, която вика за помощ от балкона на апартамент на офицер от ЦРУ. Апартаментът в последните две години е бил обитаван именно от Реймънд. Последният спомен на жената е, че пие чаша вино с Реймънд по време на среща в неговия дом под наем от Американското посолство. След като полицията се е отзовала, Реймънд е твърдял, че срещата е била по взаимно съгласие.

fallback