Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Белият дом каза, че коментарите на републиканския кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс за това, че вицепрезидентът Камала Харис не е била изправена пред опит за убийство, са опасни, пише Reuters.

Oще по темата

Тръмп и Ванс ескалираха атаките си срещу Харис и демократите, откакто Тайните служби осуетиха това, което ФБР определи като очевиден опит за убийство срещу Тръмп в неделя, докато бившият президент играеше голф в Уест Палм Бийч, Флорида.

„Голямата разлика между консерваторите и либералите е, че никой не се е опитал да убие Камала Харис през последните няколко месеца и двама души вече са се опитали да убият Доналд Тръмп през последните няколко месеца“, каза Ванс.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер коментира, че езикът на Ванс може да постави Харис в опасност.

„Когато правите такива коментари, всичко, което правите, е давате възможност на хората да ви слушат и потенциално да ви вземат много на сериозно, така че е опасно да има такъв тип реторика“, каза тя пред репортери.

Така нареченият стохастичен тероризъм, при който понякога нестабилни индивиди са вдъхновени за насилие от реч на омразата, онлайн екстремизъм и обществени фигури, изигра роля в насилственото нападение срещу Пол Пелоси, съпруг на бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, смятат експерти по терора .
Вносителят на законопроекта, сенаторът демократ Тами Дъкуърт, за първи път поиска гласуване през февруари.

Жан-Пиер отбеляза, че президентът Джо Байдън е призовал политическата реторика в Съединените щати да се охлади.

"Не трябва да говорим по този начин. Не трябва да казваме тези неща", каза тя. „Трябва да смекчим тона“.

Харис и Байдън твърдят, че Тръмп представлява заплаха за демокрацията в САЩ, цитирайки отказа му да приеме резултатите от изборите през 2020 г. и ролята му в призоваването на поддръжниците да отидат в Капитолия на 6 януари 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 ден

Камилата е луда!!

10

е какво опасно

преди 1 ден

за харис ще произлезе . нищо . социопатията е болест . просто при тръмп 2 са заплашили . пълни аматьори . не за пари . на филм е друго . карлос чакала с 20 помощници и 100 милиона заплащане . дори децата виждат за дивиденти как се опита да изкара за тръмп , този хитър човек . симпатяга .

9

Анонимен

преди 1 ден

До Анонимен 1 - Тръмп няма контрол над Secret. Service или полицията. Как точно, успява да симулира атентат. Как така, някой стреля по него, рани го, уби друг зад него, но бе симулация? Или викаш, намериха един, дето. му казаха "абе, да застреляш един тука и псоле да те убие, а?".

fallback