Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп, кандидат на демократите за президент на САЩ, заяви, че “вероятно” ще има дебат между него и новия кандидат на републиканците Камала Харис. Тръмп добави, че може да изложи и аргументи за това защо не би го направил, предаде Асошиейтед прес.

В интервю за Fox News, излъчено в понеделник вечерта, Тръмп беше притиснат няколко пъти с въпроси дали ще се ангажира да участва в дебат с Харис, след което той даде по-уклончив отговор, отколкото през последните дни.

Припомняме, че между Тръмп и Байдън се проведе вече един дебат, а имаше дата и за още един през септември. След като Байдън се оттегли от надпреварата и Харис се превърна в кандидат за президент на демократите, Тръмп постави под въпрос условията на дебата, за който се беше съгласил с Байдън. Той предложи дебатът на 10 септември по ABC да бъде преместен по друга телевизия. Тръмп нарече медията “източник на фалшиви новини”.

Миналата седмица в телефонен разговор с репортери Тръмп беше попитан дали ще се ангажира да дебатира поне веднъж с Харис. Той отговори: "О, да, абсолютно. Бих искал да го направя.“

В интервюто в понеделник водещата на Fox News Лора Инграхам многократно притискаше Тръмп с въпроса дали би се ангажирал с дебат. “Искам да участвам в дебат. Но мога да кажа и това. Всички знаят кой съм аз. И сега хората знаят коя е тя“, каза Тръмп.

В крайна сметка Тръмп каза: “Отговорът е "да“, вероятно ще се стигне до дебат“. Но той добави, че всички дебати трябва да се провеждат преди началото на предварителното гласуване в щатите. Кандидатът за президент все пак каза, че има и достатъчно аргументи, за да каже, че не желае дебат с Харис.

Тръмп е пропускал дебати и преди, включително всички дебати за първичните избори за кандидат за президент на Републиканската партия през 2024 г. Първоначално той не участваше, след като предположи, че е твърде рано за това, а после постави под въпрос мястото на провеждане да диспутите, преди в крайна сметка да стане ясно, че няма да участва в нито един от тези дебати.

В интервюто в понеделникТръмп се опита също така да изясни коментарите си, направени миналата седмица на консервативно събитие, в което каза на аудиторията от християни, че "вече няма да им се налага да гласуват“, след като бъде избран. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase