Снимка: ЕПА/БГНЕС

Камала Харис събра достатъчно гласове от делегатите на Демократическата партия в САЩ и се отправя на първо посещение в ключовия щат Уисконсин, съобщава АП.До момента тя е събрала над 100 млн. долара и е получила подкрепата на фракциите в Демократическата партия.

Днешният митинг в Милуоки беше планиран още преди Байдън да се откаже от надпреварата, но привлича вниманието, докато Харис се готви да поведе партията срещу кандидата от Републиканската партия Доналд Тръмп и да вдъхне спокойствие и увереност сред съпартийците си. Очаква се на митинга тя да се представи като защитник на икономическите свободи и на правото на аборт.

„Тези избори представляват ясен избор между две различни визии. Доналд Тръмп иска да върне страна във времената преди мнозина от нас да имат пълни свободи и равни права. Вярвам в бъдеще, което засилва нашата демокрация, защитава репродуктивните свободи и предоставя на всяко лице възможност не само да преживява, но и да върви напред“, заяви вицепрезидентът в изявление.

В Уисконсин към Харис ще се присъединят редица местни високопоставени нейни съпартийци като губернатор Тони Евърс, сенатор Тами Болдуин и главния щатски прокурор Джош Коул, както и профсъюзни лидери. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase