Снимка: Bulgaria ON AIR

Предстоящите избори в САЩ се очертават да бъдат интересни и донякъде беше очаквано да се стигне до такъв развой на събитията.

“Месец и половина големите медии, които защитаваха демократическата партия в САЩ започнаха да го представят в едни такива ситуации, в които пада по стълбите на самолет, говори несвързани работи. Тоест се подготвяше общественото мнение, че той ще се оттегли. Сега в американските медии е пълна бъркотия какво става с Джо Байдън", заяви международният анализатор Боян Чуков в "Денят ON AIR".

Чуков подчерта, че в много ключови щати разликата между Тръмп и новия кандидат на демократите Казала Харис стига до 11%. Държавата им е така устроена - разделена на две - едните поддържат демократите и Харис/Байдън, другите са за републиканците и Тръмп.

“Сега последната версия, която излезе, е, че един ден преди покушението срещу Тръмп фирма на Ротшилд е изкарала акции на една от фирмите на Тръмп и експертите твърдят, че ако той е бил застрелян, хората, които са успели да ги продадат, са щели да спечелят страшно много пари. Вижда се, че някой е знаел, че ще има такъв атентат. Сега се оказва, че е имало още двама стрелци. Най-вероятно ние няма да научим истината", допълни Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Лансираните версии за кандидатурата на Мишел Обама донякъде хвърлят съмнение, че тя може да бъде “президент в сянка” на съпруга си Барак Обама.

“Твърдят, че има и дълъг списък от други представители. Фигурира и сенаторът от Калифорния. Знаем, че той е много известен, има отлични връзки с китайците. Това е щатът, който има невероятна търговия с Китай и се счита, че него го пазят. Зад вицепрезидента на Тръмп Джей Ди Ванс стои един от най-големите олигарси на Съединените щати", коментира Чуков.

И при Тръмп има промяна на неговата позиция, категоричен е анализаторът.

"Тръмп казва, че той ще въоръжи Украйна по такъв начин, че тя да има позиция, така че руснаците да се принудят да подпишат мирни споразумения и да отидат на преговори. В момента позицията на Украйна е неприемлива за Русия", посочи Боян Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase