Снимка: БГНЕС

Бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси е казала на президента Джо Байдън в скорошен разговор насаме, че проучванията показват, че президентът не може да победи Доналд Тръмп и че Байдън може да унищожи шансовете на демократите да спечели Камарата през ноември, ако продължи да се бори за втори мандат, според четири източника информирани за разговора.

Президентът отговорил, като отблъснал Пелоси и казал, че е видял проучвания, които показват, че той може да спечели. Друг един от източниците твърди, че Байдън започнал да се отбранява относно изборите. В един момент Пелоси помолила Майк Донилон, дългогодишния съветник на Байдън, да се свърже с него, за да обсъдят ситуацията. 

Още по темата
Това телефонно обаждане ще отбележи втория известен разговор между депутата от Калифорния и Байдън след катастрофалния дебат на президента на 27 юни. Въпреки че точната дата на разговора не е ясна, един източник казва, че той се е провел през последната седмица. Пелоси и Байдън също разговаряха в началото на юли.

Нито един от източниците не посочи дали Пелоси е казала на Байдън в този разговор, че смята, че президентът трябва да отпадне от надпреварата през 2024 г.

Пелоси прекара седмиците след дебата, изслушвайки опасенията на колегите си. Миналата седмица тя каза в интервю: "Зависи от президента да реши дали ще се кандидатира. Ние всички го насърчаваме да вземе това решение, защото времето изтича."

Помолен за коментар, говорителят на Белия дом Андрю Бейтс не отговори на подробностите от репортажа на CNN относно скорошния разговор Пелоси-Байдън. "Президентът Байдън е кандидатът на партията. Той планира да спечели и очаква с нетърпение да работи с демократите в Конгреса, за да приеме своята 100-дневна програма за подпомагане на работещите семейства", каза Бейтс.

Говорител на Пелоси каза пред CNN, че бившият говорител на Камарата на представителите е в Калифорния от петък и оттогава не е разговаряла с Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase