Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън е казал на свой съюзник, че знае, че може да не успее да спаси кандидатурата си, ако не съумее да убеди обществеността през следващите дни, че е подходящ за тази работа след представянето си на дебатите миналата седмица, съобщи  вестник "Ню Йорк Таймс".

След излизане на публикацията говорителят на Белия дом Андрю Бейтс написа в социалните мрежи: "Това твърдение е абсолютно невярно".

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че човекът, с когото е разговарял Байдън, е негов "ключов" съюзник, но не разкри името му.

Цитираният разговор е първият публичен знак, че президентът обмисля сериозно дали може да се възстанови след катастрофалното си представяне по време на дебата с Доналд Тръмп на 27 юни, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Нарастват опасенията относно жизнеспособността му като кандидат и дали би могъл да изпълнява функциите на президент още четири години, допълва вестникът.

Високопоставен съветник на Байдън, който също говори при условие за анонимност, за да обсъди ситуацията, заяви, че президентът "добре осъзнава политическото предизвикателство, пред което е изправен".

Според заглавието на статията Байдън е казал на съюзника си, че обмисля дали да продължи да участва в надпреварата за преизбирането си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase