Снимка: Ralph от Pixabay
fallback

Министърт на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм каза, че администрацията на президента Джо Байдън “стратегически освобождава от резерва” около един милион барела бензин между Деня на паметта и националния празник 4 юли, предаде кореспондента на БНР в Чикаго.

Администрацията е "фокусирана върху понижаването на цените за американските семейства, особено когато тръгват на път за летния сезон", сподели още Гранхолм.

Според анализатори в Америка обаче, совободеното количество няма да окаже съществено влияние върху цените, тъй като съставлява малка част от потреблението на бензин в страната. Те допълват, че поддръжката на резерва след урагана Сандри струва на държавата около 19 милиона долара годишно и затова вероятната целта е той да бъде продаден и затворен.

Цените на бензина в момента са около 3,60 долара за галон и всъщност са малко по-ниски спрямо предишните седмици, но всеизвестно е, че цените се влияят от много фактори и най-често от политиката, а тази година е белязана от изборите за президент.

Това не е първият подобен ход на президента Байдън. За пръв път това се случи през 2022 година, след началото на конфликта между Русия и Украйна, когато бяха междинните избори. Според републиканците президентът демократ тогава използва за своите политически цели петролният резерв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Коко

преди 4 седмици

Тъмпутин няма да спечели изборите и пак ще kвичи, че са откраднати.

10

Анонимен

преди 4 седмици

Ще си купуват руски бензин през други страни, те не са в ЕС и си живеят волно. Жалко, че тези в Брюксел са много зле и ще потопят всичко с послушанието си към англоговорящите.

9

Анонимен

преди 4 седмици

А в колонията що се увеличаева????

fallback