Снимка: Herbal Hemp от Pixabay
fallback

От администрацията на президента на САЩ Джо Байдън официално предложиха марихуаната да бъде легализирана на федерално ниво.

"Никой не трябва да влиза в затвора само, защото използва или притежава марихуана. Точка!", заяви президентът Джо Байдън в специално видеобръщение.

В Съединените щати марихуаната е класифицирана като опасен наркотик от 1970 година. Това означава, че заедно с други наркотици като екстази, хероин и Ел Ес Ди тя не може да се употребява за медицински цели. Предложението на Белия дом е тя да бъде класифицирана като по-малко опасна субстанция и да влезе в една група с кетамина и обезболяващи като кодеин.

Обявявайки марихуаната за легална, от Белия дом се опитват да спечелят доълнителни гласове за Джо Байдън на предстоящите избори, които са през ноември.

Проучване на общественото мнение показва, че 88% от американците смятат, че марихуаната трябва да бъде легализирана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Професор Мирчев

преди 3 месеца

от марихуана са умрели безброй много хора.Документно доказано.Починалите до един са починали от нанесен милиционерски побой за притежание на марихуана.В документите се водят официално ,,наркотично вещество".

37

Анонимен

преди 3 месеца

Сатанинска държава сатанински нрави жалко че на долара пише боже пази америка в кой бог вярват сатани

36

До 38:

преди 3 месеца

Едно време живях няколко години в Канада. Още преди 15г там беше пълно с пушачи на марихуана, а полицията се правеше, че не ги вижда. Питах един местен от френско-говорящите защо това нещо с отвратителния мирис е толкова разпространено, а той ми отговори директно - алкохола при нас е толкова скъп, че е почти недостъпен за бедните. Една бутилка бира 1л от най-евтините беше около $5 за да се напиеш, а с $5 можеше да си купиш марихуана за поне 20 пъти пафкане. Така, че ти си много прав.

fallback