Снимка: БГНЕС
fallback

Москва вижда опасността от разширяване на конфликта в Близкия изток и оценява ситуацията там като взривоопасна, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Ситуацията е взривоопасна. Все още съществува заплахата от разширяване на този конфликт - географски и политически. Това носи риск от голям взрив в региона. Ето защо е много важно сега да се проявява политическа воля, която ще позволи да се избягва излишно изостряне на напрежението", подчерта Песков.

"В град Рафах са се събрали твърде много (хора), твърде много палестинци. И нанасянето на удари по Рафах може да донесе многократно увеличаване на жертвите. За нас това е въпрос, будещ особена загриженост. Внимателно следим новините, които идват оттам", добави говорителят на Кремъл.

Западът, ръководен от САЩ, вече е пряко въвлечен в конфликта в Украйна и това може да забави "специалната военна операция", но няма да промени нейния ход, каза още Песков.

"Специалната военна операция ще бъде продължена до този момент, когато бъдат постигнати всички поставени задачи", добави говорителят на Кремъл.

По думите му така наречената специална военна операция се е превърнала във война срещу Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Юлиян-3

преди 2 месеца

Главният виновник за ставащото в момента,ще ви изненадам е не САЩ,не Русия,а Великобритания."Бомбата"е заложена още при разпадането на Близкоизточната империя на британците.Те съставят нарочно такава карта на двете държави-Израел и Палестина,че кървавите конфликти са неминуеми.Целта е ясна-да бъдат вечно зависими от Короната.Истороята на вечните,почти неспиращи въоръжени конфликти го доказва.

21

Юлиян-2

преди 2 месеца

...реална опасност да се разрасне и даде началото на една мащабна Близкоизточна война.Това като минимум ще доведе до цялостно нарушаване на търговските маршрути между Изтока и Запада и ще предизвика осезателно поскъпване на горивата и всички други суровини, от които Запада се нуждае.Ще засегне глобалната търговия и икономика.Нас естествено също.

20

Юлиян

преди 2 месеца

Защо обстановката е наистина взривоопасна.Почвам отпред назад.Защото Израел е решил да атакува Рафах,а там са струпани толкова много бежанци,че жертвите ще бъдат огромни.Нормално бежанците ще нахлуят през близката граница в Египет,а Египет нито ги иска,нито може да ги изхрани и подслони.За"фараоните"ножът е опрял до кокала" и щат не щат,също ще започнат военни действия срещу Израел.Това вече,като прибавиш останалите съседни арабски държави,заплашва да се превърне в огромен конфликт,който има ...

fallback