Снимка: БГНЕС/EPA

Един човек бе убит, а петима - ранени, при стрелба в метрото на Ню Йорк след кавга между две групи тийнейджъри. Стрелецът засега не е задържан, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията в най-многолюдния град в САЩ.

Инцидентът станал на станция от метрото в Бронкс вчера малко след 16:30 ч. (23:30 ч. българско време) - в началото на вечерния час пик, когато много деца се връщат от училище и хората започват да се прибират от работа. Щом вратите на метрото се отворили, стрелецът открил огън навън, а на платформата отпред имало много хора.

До стрелбата се стигнало след кавга между две групи тийнейджъри вътре във влака.

Нюйоркската полиция издирва стрелеца, като не изключва възможността повече от един човек да е открил огън.

Убитият мъж е на 34 години. Четирима от петимата пострадали са със сериозни наранявания, но няма опасност за живота им, съобщава БТА.

Сред ранените са 14-годишно момиче и 15-годишно момче, за които се смята, че са били замесени в конфликта. Останалите пострадали съответно са на 28, 29 и 71 години и вероятно са били простреляни случайно.

Престъпленията в метрото на Ню Йорк са рядкост, отбелязва Ройтерс. През април 2022 г. мъж стреля с пистолет по влак, преминаващ през Бруклин, ранявайки 10 души - първата масова стрелба в метрото на Голямата ябълка от 1984 г.

На следващия месец 48-годишният Даниъл Енрикес бе убит, без според полицията да е провокирал стрелеца.

Престъпността и по-конкретно убийствата с огнестрелно оръжие в Ню Йорк се увеличиха по време на пандемията от новия коронавирус, но след нейния край намаляха. Носенето на оръжие на обществени места е строго регулирано в Голямата ябълка в сравнение с други градове и щати в САЩ, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase