Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан каза, че САЩ не изключват възможността да ударят Иран, като посочи, че предстоят още нападения срещу ислямистки бойци в региона, предаде ДПА.

Oще по темата
"Ще бъдат предприети още действия в отговор на ... трагичната смърт на тримата смели американски военнослужещи", посочи Съливан в предаването "Тази седмица" на телевизия Ей Би Си, визирайки удара с дрон в Йордания в края на миналия месец, при който загинаха трима американски войници.

"Трябва да се подготвим за всяка непредвидена ситуация", добави той. "И бих казал само, от гледна точка на Техеран, че ако решат да отговорят директно на САЩ, ще получат бърз и твърд отговор от нас", подчерта съветникът по националната сигурност на Белия дом.

В телевизионното предаване "Среща с пресата" на телевизия Ен Би Си, запитан за Иран, Съливан отговори: "Няма да навлизам в подробности за това, което сме отсъдили в полза или изключили от гледна точка на военни действия".

"Президентът е решен да отвърне със сила на атаките срещу нашия народ", добави той. "Президентът също така не търси по-широка война в Близкия изток", отбеляза съветникът по националната сигурност на Белия дом.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Българин

преди 3 месеца

САЩ не разбраха ли,че за нищо не стават?Сега и Иран ще ги пребият,за да е пълно унижението им.

77

Диана

преди 3 месеца

Отношението на САЩ към проблемите в този регион показват не само подкрепа на действията на Израел в Палестина, но и решението на САЩ да вървят по стъпките на Израел в тази ситуация - "има човек - има проблем, няма човек - няма проблем"...Една стратегия, вече "тествана" в историята, доказала своята пълна несъстоятелност..Проблемите не се решават с насилие макар и да се проявяват като насилие. Зад всяко насилие има истински проблем, самото насилие НЕ е Проблемът!..Дали САЩ днес са евреизирани?!

76

ЗАЩО

преди 3 месеца

Нищо не казват за ударената американска база с девет ракети? За да не се окаже че операцията им среща отпор. Така го изкарват все едно наказват и никой нищо не им прави. Ама май не е точно така. Май има още черни чували отпътували към САЩ. Байдън ще се поклонили и на тях? Или всичко беше театър за да кик-офне някаква военна операция?

fallback