Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на петдневно работно посещение в САЩ. На планираните срещи в Министерството на отбраната, Държавния департамент, Съвета за национална сигурност, Конгреса на САЩ и Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността ще бъдат обсъдени въпроси на стратегическото партньорство в областта на отбраната между двете страни.

Програмата за посещението включва и срещи с представители на неправителствени организации като фондация „Джеймстаун“ и Атлантическия съвет, на Националния университет по отбрана, както и с водещи изпълнители на проектите за модернизация на Българската армия - компаниите Lockheed Martin и General Dynamics Land Systems.

По време на работното посещение ще се проведат официалните разговори в държавните институции на САЩ, на които ще се дискутират широк кръг от теми, свързани със средата за сигурност, помощта за Украйна, развитието на двустранното военно сътрудничество и изпълнението на 10-годишната Пътна карта между министерствата на отбраната на двете страни, борбата с дезинформацията, сигурността в региона на Черно море, интеграцията на Западните Балкани в евроатлантическите структури, както и укрепването на Източния фланг на НАТО.

В рамките на визитата в САЩ министър Тагарев ще посети заводите на Lockheed Martin в Южна Каролина. Представители на ръководството на компанията ще го запознаят с производствения процес на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските ВВС.

В състава на българската делегация е включен началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

Нац.пр. за бир.капач

преди 3 месеца

А така , отиваш там и внимателно слушаш Какво ти се казва да правиш. И го правиш щото на портала след теб чакат още петима , за твоето място. И те още по-гладни мама , за пет пъти по-малко ще го продават тоз народ. Затова гледай ти да си добре, каквото ти кажат там слушай внимателно и го прави. Иначе що ще чиниш мама?

161

Кашев

преди 4 месеца

Магарев вместо да бъде турист трябва да договори със САЩ за безвизовото пътуване на българите. Защото със скъпите изтребители станахме спонсори на САЩ. Но България нищо хубаво не получава от тях.

160

Анонимен

преди 4 месеца

Ще иде да му покажат гайка от самолетите ни за сметка на което ще трябва да обещае да купи още някой чертеж

fallback