Снимка БГНЕС, архив
fallback

Контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ ще гласува дали да започне официално разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън въз основа на противоречивите международни сделки на сина му - ход, който демократите смятат за неоснователен, предаде АФП.

Републиканците все още не са представили никакви солидни доказателства за корупция на президента, а ръководеният от демократите Сенат едва ли ще осъди американския лидер.

Консерваторите обвиняват сина на Байдън Хънтър в корупционна търговия с влияние с баща му чрез задграничните му бизнес сделки в Украйна и Китай, преди Джо Байдън да стане президент.

"Баща ми не е участвал финансово в моя бизнес", заяви Хънтър Байдън, който се превърна в основна мишена на десницата. Въпросните бизнес занимания са се случили, докато баща му е бил вицепрезидент по времето на Барак Обама.

Хънтър Байдън говори пред репортери от Капитолийския хълм, отказвайки да присъства на изслушване при закрити врата, водено от републиканците.

Признавайки, че е "допуснал грешки в живота си", 53-годишният мъж обвини крайната десница на Републиканската партия, водена от бившия президент Доналд Тръмп, в клеветническа кампания, целяща "да ме обезличи, всичко това, за да злепостави и навреди на баща ми".

81-годишният Байдън, който винаги твърдо е защитавал сина си, се е насочил към вероятен реванш с Тръмп на изборите догодина. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Барон Мюнхаузен

преди 4 месеца

Той и баща ми е долу горе на тази възраст, ама не е изкуфял като това плашило.

21

Анонимен

преди 4 месеца

Стария пърдел дали знае какво става? XD

20

Анонимен

преди 4 месеца

Ама недейте така, на човека баща му е убит от Хамас, а вие не проявявате жалос.

fallback