Снимка: Pixabay

Състезание в няколко дисциплини, сред които „Борба с бирени кореми“ и „Бягане от полицай“, ще определи за пръв път през февруари догодина носител на титлата „Мъжкар на Флорида“, съобщи АП.

„Мъжкар от Флорида“ е комичен публичен образ, създаден от медиите, на определен тип представители на силния пол, обитаващи южния американски щат. Според обществената представа типичният мъж във Флорида обича бира, гледа алигатори в задния си двор, има обемисто полицейско досие и е фен на прическата тип „късо отпред, модерно отзад“.

Организаторите на игрите за титлата „Мъжкар на Флорида“ описват състезанието като „най-безумното атлетическо шоу на Земята“. Надпреварата ще вземе на подбив репутацията на щата Флорида като редовно произвеждащ потресаващи новинарски истории, включващи оръжия, наркотици, алкохол и влечуги - или някаква комбинация от четирите.

Според организаторите, състезанията, планирани за февруари следващата година в Сейнт Огъстин, Флорида, включват дисциплини като „Бягане от арест с препятствия“, в което участниците прескачат огради и тичат през дворове, докато са преследвани от истински полицаи, „Вземи парите и бягай“, в което състезателите се опитват да грабнат колкото се може повече банкноти в затворена кабинка с вентилатор, както и самообясняващата се „Борба с бирени кореми“.

Билетите за събитието вече се продават на цена от 45 долара. Две бивши звезди от телевизионното шоу

„Американски гладиатори“ от 90-те години на миналия век са се съгласили да бъдат съдии.

„Това няма да е просто състезание, а уникален спектакъл“, обещават организаторите на уебсайта на игрите. /БТА, Христо Кьосев/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase