Снимка: архив, БГНЕС

Проливни дъждове предизвикаха сериозни наводнения в долината на река Хъдсън в щата Ню Йорк, които отнеха живота на най-малко един човек, наводниха пътища и наложиха затварянето им вчера, предаде Асошиейтед прес.

Националната метеорологична служба издаде предупреждения за внезапни наводнения в части от Югоизточен Ню Йорк, определяйки ги като "животозастрашаващи", както и предупреждения в Североизточен Ню Джърси.

Губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл потвърди пред местно радио, че най-малко един човек е загинал вследствие на наводненията, а няколко души са в неизвестност. Тя каза, че една къща е била отнесена.

"Количеството вода е изключително и все още ситуацията е много опасна", каза Хоукъл. "Ще се справим с това", каза губернаторката, но добави, че "нощта ще бъде тежка". Тя обяви снощи извънредно положение малко след 21:00 ч. за окръг Ориндж, на стотина километра северно от Ню Йорк, където се изляха около 20 см дъжд.

Щатът изпрати пет екипа за спасяване в бързи води и автомобил с висока проходимост, които да помагат за спасяването на хора в наводнените райони.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase