Снимка: архив, БГНЕС

Бебе е сред четиримата души, загинали при пресичането на река Рио Гранде при граничния град Ийгъл Пас в Тексас в рамките на 48 часа през празничните почивни дни, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес.

В събота тактическото морско подразделение на Министерството на обществената безопасност на Тексас е извадило от реката четирима души, включително жена и момиченце, които не са реагирали, съобщи в Tуитър лейтенант Крис Оливарес от Министерството на обществената безопасност на Тексас.

Служителите веднага са започнали сърдечни масажи на жената и бебето и двете са били откарани в болница, каза Оливарес. По думите му и двете са обявени за мъртви в болницата.

Двамата оцелели са предадени на американския граничен патрул, каза Оливарес.

В неделя от реката е извадено тялото на мъж, а в понеделник е намерено тялото на жена, допълни Оливарес.

Самоличността на загиналите не е известна, тъй като никой от тях не е имал документи за самоличност, каза той.

Телата са намерени в същия район, където през септември девет мигранти загинаха при опит да преминат реката.

По време на редовната законодателна сесия на Тексас, която приключи през май, законодателите отделиха над 5 млрд. долара за гранична сигурност. Дни по-късно губернаторът Грег Абът представи нова инициатива - плаващи морски бариери, които ще бъдат разположени в "горещите точки по река Рио Гранде".

Според съобщение от офиса на Абът от юни първите 305 метра от базираното на вода устройство за гранична сигурност ще бъдат разположени близо до Ийгъл Пас.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase