Снимка: архив, БГНЕС

Съдебни заседатели осъдиха тийнейджърка от американския щат Мичиган за убийството на баща й, когото тя заляла с почистващ препарат и предизвикала изгаряния по цялото му тяло, докато спи, предаде Асошиейтед прес.

19-годишната Меган Имирович от Гроувланд тауншип в окръг Оукланд беше призната за виновна за незаконно притежание или използване на вредни препарати, причиняващи смърт, и за домашно насилие след продължил четири дни процес. Тя може да бъде осъдена на доживотен затвор. Присъдата ще бъде обявена на 25 юли.

„Това е трагичен случай. Подсъдимата е дала израз на гнева си и това довежда до убийството на баща й“, каза прокурорът на окръг Оукланд Карън Макдоналд.

Имирович е арестувана през октомври 2021 г., след като изляла химически препарат за почистване на канали върху 64-годишния Конрад Имирович, докато спял. Той получил химически изгаряния по цялото тяло, но оцелял пет месеца, като починал през март 2022 г., когато животоподдържащият го апарат е изключен.

Заместник-прокурорът Джейсън Десантис каза, че Меган Имирович е била ядосана на баща си, защото бил пиян и не могъл да я закара до фризьорски салон преди планираното парти за 18-ия й рожден ден.

По време на хоспитализацията се наложило и двата крака на Конрад Имирович да бъдат ампутирани, той претърпял няколко инфекции, трахеотомия, присаждане на кожа и хемодиализа.
(БТА, Петя Гергова)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase