Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Централното командване на въоръжените сили на САЩ съобщи, че 22-ма американски военнослужещи са били ранени при инцидент с хеликоптер в Североизточна Сирия, предаде Ройтерс.

"На първи юни при инцидент с хеликоптер 22-ма военнослужещи получиха наранявания от различна степен", се посочва в изявление на командването, публикувано в "Туитър".

Десет от пострадалите са евакуирани и настанени на стационарно лечение. Причините за инцидента се разследват, но не се съобщава за обстрел.

Рядко американците съобщават за подобни инциденти в Сирия, където военните от международната антиджихадистка коалиция, включително силите на САЩ, са разположени в зоните на влияние на кюрдските сили и техните съюзници в Североизточна Сирия, отбеляза Франс прес.
(БТА, Николай Велев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 24Не окупира! ЗАГРАБИ!!!!!

28

Анонимен

преди 10 месеца

Може ли да попитам чий го дирят американски войници в Сирия? Там има ли етнически американци? Американците плащат ли за източения петрол от сирийски петолни кладенци? Сирия граничи ли със САЩ? Или е на майнната си от границата на краварите? Да питам ли до какво доведе свалянето на законното правителство на Иран от английските служби? Или БЕЗПРИЧИННОТО нахлуване на американци и англичани в Ирак?

27

Анонимен

преди 10 месеца

Какво търсят ФАЩ в Сирия?

fallback