Снимка БГНЕС

8-годишно момиченце от Панама с вродени сърдечни проблеми почина в американски арест на граничен патрул в сряда. Трагичният случай е от Мак-Аллен, Тексас, съобщи АП.

Той е вторият смъртен случай на дете от Латинска Америка в американски правителствен арест само в рамките на две седмици.

Детето и семейството му са мигранти, задържани в Харлинген, Тексас, в долината Рио Гранде.

Това е един от най-натоварените коридори за преминаване на мигранти. Съоръженията по границата са пренаселени, а сега напливът на мигранти е още по-засилен, защото наскоро изтече срокът на действие на ключов американски регламент, ограничаващ имиграцията, свързан с пандемията от COVID-19.

Още по темата
Момичето е изпитало "спешен медицински проблем" и са били извикани спешни медицински служби. Те са я откарали в болница, където е обявена смъртта ѝ, съобщи агенцията. Назначена е аутопсия.

Момичето се е казвало Анадит Танай Рейес Алварес, каза хондураският консул Хосе Леонардо Навас, който се намира в Мак-Аллен. Тя е от Панама, въпреки че родителите ѝ са от Хондурас. Пътувала е с баща си, майка си и двама по-големи братя и сестри.

Родена е със сърдечни проблеми и е оперирана преди три години в Панама.

Службата за вътрешни работи на митниците и граничната охрана ще разследват смъртта на момичето, а главният инспектор на Министерството на вътрешната сигурност и полицията в Харлинген са били уведомени, съобщиха от митниците и граничната охрана.

Смъртта ѝ настъпва седмица, след като 17-годишно момче от Хондурас, Анхел Едуардо Марадиага Еспиноза, което е пътувало само, умира в ареста на Министерството на здравеопазването и социалните грижи на САЩ.

Миналата седмица стотици мигранти бяха задържани на открито на американска земя между две гранични стени в Сан Диего. Мнозина от тях в продължение на дни се хранеха с вода и чипс или мюсли и каквото доброволци или продавачи им подаваха през отвори в стената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase