Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп помести днес публикации във Facebook и YouTube за пръв път, след като преди две години беше отстранен от тях заради щурма на Капитолия от негови поддръжници на 6 януари 2021 г.

"Върнах се!", написа просто в профила си бившият американски лидер, който през 2024 г. ще се бори за втори мандат.

Тръмп придружи текста си с кратко, заснето преди време видеоклипче, в което казва: "Съжалявам, че ви накарах да чакате, беше сложно".

Компанията майка на Facebook - Meta Platforms Inc, официално възстанови акаунта на Тръмп през февруари тази година, като каза, че обществеността трябва да може да чуе какво казват политиците, включително "добрият, лошият и злият".

В петък и YouTube, собственост на Google, възстанови достъпа на Тръмп до своята платформа, следвайки подобните ходове от страна на Meta и Twitter.

Тръмп, който води кампания за президент през 2024 г., беше спрян от платформите на YouTube след бунтовете в Капитолия на САЩ за предполагаемо нарушаване на правилата относно подбуждането към насилие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До Eto

преди 1 година

Нямаше бунтове само на 40 минути от 40хил часа видео записи. Гледал си само това което ти се иска да гледаш или което са искали да ти покажат.Явно само ти не си разбрал че журналистите могат да извъртят така нещата както на тях им се иска и както на оранжевият *** му отърва. После той казва fake news. Много ама много прости хора на тази земя.

14

Eto

преди 1 година

Бунтове в Капитолия ... нямаше никакви бунтове, а имаше някаква странна пропаганда, от последните видеа се вижда, че полицията помага на 'бунтуващите' да влязат където си искат. Fake news, както каза самият Тръмп

13

До Баба Марта

преди 1 година

От самият Тръмп на неговият Truth Social. Нова доза дезинформация от оранжевият. Няма нищо потвърдено от DOJ. Но Тръмп използва и най малкото за да създаде важност около себе си и най-лошото - призовава отново за бунтове и размирици.

fallback