Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 60% от демократите и близо 50% от републиканците искат някой друг, а не Джо Байдън или Доналд Тръмп, да бъде кандидатът на тяхната партия за президент през 2024 г., показа ново проучване.

Ключов член на кабинета на Байдън обаче настоява, че свършеното от Байдън на поста е по-важно от всеки "поколенчески аргумент" за промяна.

Сред американците като цяло анкетата на Washington Post и ABC News, публикувана два дни преди речта на Байдън за състоянието на Съюза, показва, че 62% биха били "недоволни" или "ядосани", ако Байдън бъде преизбран след две години, докато 56% казаха същото за връщането на Тръмп към ролята, която загуби през 2020 г.

Малко повече от една трета от всички анкетирани (36%) казаха, че биха били "ентусиазирани" или "доволни, но не и ентусиазирани", ако Байдън бъде преизбран. За Тръмп този процент е 43%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 година

НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА - ТОВА Е САМО ЗА КУРТОАЗИЯТА !!...

19

Само питам

преди 1 година

А няма ли някой по -"млад" политик в Америка? Някой 60 -65 годишен? Какви са тези мумии древни дето уммират от желание памперсите да им ги сменят специалните служби на Белия дом....

18

нюйоркски еврей

преди 1 година

Абе кой ги пита американците какво искат? Те и европейците не искат война и да обедняват, ама и тях никой не ги пита. Важно е какво искаме ние от световното правителства. На бялата рая това трябва да й бъде добре разяснено.

fallback