Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

САЩ подготвят пакет от 2,2 милиарда долара военна помощ за Украйна, включващ за първи път ракети с по-голям обхват, както и други боеприпаси и оръжия, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на съобщения на двама информирани по въпроса официални американски представители.

Оръжейната помощ се очаква да бъде обявена още през тази седмица, казаха американските представители.

В пакета вероятно ще бъде включено поддържащо оборудване за противовъздушните системи "Пейтриът", боеприпаси с прецизно насочване и противотанкови оръжия "Джавелин", уточниха те.

Белият дом отказа да потвърди тази информация.

САЩ са изпратили военна помощ на стойност от близо 27,2 милиарда долара на Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 г., припомня Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Имало

преди 1 година

клипчета в ютуб..Боже слез си прибери вересиите..Още от времето на Кубрик, светла му памет..все на клипчета вярвате, вместо на трезвия си разум..

35

Боби

преди 1 година

До Боби Турбото 1. за да изгори електрониката на ракетата то тя не трябва изобщо да е защитена - тоест това е атмосферна ракета с композитен корпус 2. Фарадеева решетка може ефективно да защити вътрешностите на ракетата от повечето електромагнитини излъчвания 3. Принципно атмосферни ракети могат да се защитят но това означава по-голяма маса най-малкото и ползване на скъпия Титан(работи като корпус до 4000 Гр Целзий)

34

Анонимен

преди 1 година

До 48 А бе гледах клипчета по Тубата как от пръдня правят ток 220 V наистина ли е , защото аз много - много не повярвах ?

fallback