Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп планира да се върне към Twitter, Facebook и Instagram, опитвайки се да засили кампанията си за спечелване на втори мандат в Белия дом.

Акаунтът на 76-годишният Тръмп бе блокиран преди две години, след като президентът беше обвинен в подбуждане към насилие, когато негови поддръжници обсадиха Капитолия на САЩ.

Сър Ник Клег, президент по глобалните въпроси в Meta, компанията-майка на Facebook и Instagram, трябва да преразгледа решението си този месец. Илон Мъск, собственикът на Twitter, възстанови акаунта на Тръмп, но бившият президент все още не го е използвал, предпочитайки собствената си мрежа Truth Social.

Източници предполагат, че Тръмп обаче обмисля завръщане. Той има 87,7 милиона последователи в Twitter и 34 милиона във Facebook, но само 4,8 милиона в Truth Social.

"Разговаряме с Meta и ще видим как ще се развие всичко", каза Тръмп пред Fox News Digital. "Ако ни върнат, това ще им помогне много и е добре за мен. Но те се нуждаят от нас повече, отколкото ние от тях."

Източник, близък до Тръмп, добави, че той "вероятно се връща към Twitter", казвайки пред NBC News: "Той говори за това от седмици".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase