Снимка: БГНЕС
fallback

Възможно е Иран да допринася за извършването на военни престъпления в Украйна като предоставя дронове на Русия, заяви съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

"С техните оръжия са убивани цивилни в Украйна и се правят опити да бъдат потопени градове в студ и мрак, което, от наша гледна точка, поставя Иран в позиция, от която той потенциално може да допринася за извършването на широкомащабни военни престъпления", заяви Съливан пред репортери.

САЩ наложиха санкции на компании и лица, които обвиниха, че произвеждат или прехвърлят ирански дронове, които Русия използва, за да атакува цивилна инфраструктура в Украйна, посочва Ройтерс.

Съливан, който придружава президента на САЩ Джо Байдън на неговото посещение в Мексико, каза още, че ще обсъди заплахите от страна на Иран с новото правителство на Израел. "Ще преодолеем различията, които имаме по отношение на тактиката", добави той. Съливан потвърди, че ще посети Израел, но не каза кога точно ще се случи това.

 Съветникът каза, че правителството на САЩ е дало ясно да се разбере, че ядрената сделка с Иран не е приоритет в момента и то смята, че дипломацията е правилният начин да се гарантира, че Ислямската република няма да се сдобие с ядрено оръжие.

(БТА, Владимир Арангелов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Журналист

преди 1 година

На тези пак някои други са им виновни. С иранските дронове се убивали цивилни, а пък с американските оръжия сигурно се убиват само военни. С пропаганда като тази, изобщо не се учудвам, че починалите в САЩ са повече от убитите в Украйна.

50

Анонимен

преди 1 година

А САЩ направо ги създават.

49

До 42

преди 1 година

Точно, нито руско нито западно ползваме понеже всичко е произведено в Китай!

fallback