Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Изпълнена беше смъртната присъда на мъж от американския щат Аризона, осъден за убийството на двама души през 1980 г., предаде Асошиейтед прес.

Това е третата екзекуция в щата, откакто през май властите започнаха да изпълняват смъртното наказание след близо осемгодишно прекъсване.

76-годишният Мъри Хупър получи смъртоносна инжекция в щатския затвор във Флорънс за присъдите си за убийствата на Уилям "Пат" Редмънд и неговата тъща Хелън Фелпс в дома на Редмънд във Финикс. Съпругата на Редмънд, Мерилин, също е простреляна в главата по време на нападението, но оцелява и свидетелства срещу Хупър по време на процеса.

Властите твърдят, че убийствата са извършени по заповед на човек, който искал да поеме бизнеса на Редмънд.

В Аризона не се изпълнява смъртно наказание в продължение на почти осем години след критики, че екзекуция през 2014 г. е била провалена поради трудности с набавянето на лекарства за екзекуция. Понастоящем в Аризона, където 110 души чакат, осъдени на смърт, не са планирани други екзекуции.

Друга екзекуция беше изпълнена срещу затворник от Тексас, който преди повече от 17 години убил бременната си бивша приятелка и 7-годишния ѝ син.

55-годишният Стивън Барби получи смъртоносна инжекция в щатския затвор в Хънтсвил. Той беше осъден за смъртта на 34-годишната Лиза Ъндърууд и сина ѝ Джейдън през февруари 2005 г. Двамата са били удушени в дома им във Форт Уърт. По-късно са открити погребани в плитък гроб в близкия окръг Дентън. Вчера Върховният съд на САЩ отхвърли жалбата на адвокатите на Барби за спиране на екзекуцията, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Я па я..!

преди 1 година

До гг 11 Чакат да остареят достатъчно и тогава.

15

Да допълня...

преди 1 година

До От хората 8 Крумовите закони са мит , доказано категорично.

14

Чичо Манчо

преди 1 година

Четиридесет и две година да чакаш да се отвори вратата на килията през ноща.

fallback