Снимка: архив, БГНЕС

Антъни Делука, доскоро член на долната камара в законодателното събрание на щата Пенсилвания, беше преизбран, въпреки че вече не е между живите, предаде ДПА.

Още по темата
Делука починал от лимфома миналия месец на 85-годишна възраст, но било твърде късно да се променят бюлетините. Затова той останал кандидат на Демократическата партия за 32-ри законодателен окръг в Пенсилвания и спечелил на изборите тази седмица над 85 процента от гласовете.

Делука представлявал окръга от 1983 г. и бил най-дългогодишният член на долната камара на щатското законодателно събрание. Срещу него не са се явили републикански претенденти, а единственият му съперник на изборите е била кандидатка на Зелената партия.

За запълване на мястото му ще бъдат произведени специални избори.

Това не е първият случай, когато мъртви хора "побеждават" на избори в САЩ. През 2018 г. покойният Денис Хоф спечели място в Сената на щата Невада. През 2000 г. Мел Карнахан, също покойник, спечели място в американския Сенат като представител на щата Мисури.

(БТА)
 

Коментари Напиши коментар

14

баба мара

преди 2 месеца

гмо мозъци пият белина гласуват за умрели а нашата деси от махалата не яизбраха а тя е целуната от бога и щеше да върши работа

13

Христо Христов

преди 2 месеца

Споко. Вещицата хилъри ще го върне сред нас сато вампир.

12

Анонимен

преди 2 месеца

От демократи очаквайте всекакви фокуси в името на "Димукрацийтъ"