Снимка: архив, БГНЕС

В заключителната си реч в навечерието на междинните избори в САЩ президентът Джо Байдън снощи предупреди, че победа на републиканците би могла да отслаби демократичните институции в страната и да унищожи голяма част от постиженията на неговата администрация, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Днес сме изправени пред преломен момент. Усещаме в костите си, че нашата демокрация е изложена на риск и знаем, че това е вашият момент да я защитите", каза Байдън на предизборна проява в университета "Боуи стейт", исторически колеж край Вашингтон, в който се обучават множество чернокожи.

Коментарите на Байдън отразяват дълбокото политическо разделение в САЩ преди изборите днес, на които републиканците могат да спечелят контрола над едната или двете камари на Конгреса.

Въпреки че изпълни предизборните си обещания за насърчаване на инфраструктурата и чистата енергия, много американци се разочароваха от лидерството на Байдън. По информация от социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, публикувано вчера, само 39% от американците одобряват работата му.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase